Φωτισμός γραφείου: Τι φωτιστικά γραφείου να επιλέξεις αναλόγως με το είδος εργασίας

Ο φωτισμός γραφείου απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό, αφού είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συγκέντρωση και την αποδοτικότητα των ανθρώπων. Μελέτες αναφέρουν πως υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες φωτισμού ανά ηλικία. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να ληφθεί υπόψη όταν σχεδιάζουμε το φωτισμό γραφείων, ειδικά όταν φιλοξενούνται σε αυτά άτομα με διαφορετικές ανάγκες σε φωτισμό, ανάλογα με την εργασία που εκτελούν.

Πώς θα επιλέξεις τα σωστά φωτιστικά γραφείου; Υπάρχει κάποιος ενδεδειγμένος τρόπος για να φτιάξεις το φωτισμό για γραφεία εργαζομένων, γραφεία μελέτης, σχεδιασμού ή παιδικά γραφεία για διάβασμα; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται λίγο παρακάτω.

Ποιος είναι ο σωστός φωτισμός γραφείου;

Ο φωτισμός γραφείου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη κάποιους παράγοντες όπως είναι η ηλικία, ο τύπος εργασίας και ο τρόπος χρήσης του γραφείου. Για παράδειγμα διαφορετικό φωτισμό χρειάζεται κάποιος σε καθεστώς remote working, διαφορετικά φωτίζεται ένα παιδικό γραφείο ή ένα γραφείο σε χώρο εργασίας μιας εταιρείας.

Φωτιστικά για γραφείο επιχείρησης

Φωτισμός σε γραφεία επιχείρησης

Ιδανικά φωτιστικά για γραφεία επιχειρήσεων είναι οι πλαφονιέρες και τα φωτιστικά panels, τα οποία φωτίζουν ολοκληρωμένα το χώρο, ενώ το φως διαχέεται ομοιόμορφα χωρίς να κουράζει. Χρησιμοποιώντας λάμπες LED μπορείς να έχεις και απόλυτη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας στο γραφείο σου.

Φωτισμός γραφείου υψηλών απαιτήσεων ακρίβειας χρώματος

Αν στο γραφείο σου η ακρίβεια χρώματος παίζει σημαντικό ρόλο, τότε τα φωτιστικά γραφείου με λάμπες υψηλού δείκτη απόδοσης χρώματος για καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων είναι προϋπόθεση. Σε δημιουργικό τμήμα γραφιστικής, για παράδειγμα, που είναι σημαντικό ο γραφίστας να βλέπει τα χρώματα που αποτυπώνονται στην οθόνη του με απόλυτη πιστότητα, ο φωτισμός ακριβείας αποτελεί εργαλείο δουλειάς!

Στο άρθρο μας για τις ταινίες LED αναφέρουμε περισσότερα σχετικά με τη μέτρηση πιστότητας χρωμάτων

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο: Ταινίες LED & Ατμοσφαιρικός Φωτισμός

Φωτιστικά γραφείου για χώρους έμπνευσης & συζήτησης

Open space  χώρος για επαγγελματικές συζητήσεις

Κάποιες φορές τα απλά φωτιστικά οροφής γραφείου δεν είναι αρκετά για να έρθει η έμπνευση. Ο θερμός φωτισμός με dimmer μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των εργαζόμενων και να φέρει στο προσκήνιο σπουδαίες ιδέες. Τμήματα μάρκετινγκ και διαφήμισης, γραφεία startup εταιρειών αλλά και meeting rooms μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων μπορούν να φωτιστούν με ρυθμιζόμενη ένταση φωτός, ανάλογα με το είδος χρήσης τους κάθε φορά.

Ιδιαίτερες αισθητικές παρεμβάσεις με ταινίες LED εσωτερικού χώρου θα δώσουν μια ξεχωριστή και φουτουριστική νότα στο γραφείο σου.

Σου προτείνουμε

Φωτισμός αίθουσας παρουσιάσεων

Φωτιστικά γραφείου για αίθουσες παρουσιάσεων

Ένας θερμός κατευθυντικός φωτισμός σε αίθουσα συνεδριάσεων, που δεν δημιουργεί σκιές στο δωμάτιο, θα εστιάσει την προσοχή του κοινού ακριβώς εκεί που θέλεις. Για σωστά φωτισμένα conference rooms και business consulting χώρους, προτείνουμε κρεμαστά φωτιστικά σε συνδυασμό με συστήματα ράγας και χωνευτά σποτ.

Φωτιστικά γραφείου για υψηλή συγκέντρωση

Φωτισμός γραφείου για υψηλή συγκέντρωση

Για γραφεία όπου η υψηλή συγκέντρωση για την αποφυγή λαθών είναι σημαντική, ο πολύ φωτεινός λευκός φωτισμός βοηθάει τους εργαζόμενους να παραμένουν σε εγρήγορση. Επαγγελματικοί χώροι όπως λογιστήρια, data entry τμήματα, τμήματα παραγγελιοληψίας κλπ ευνοούνται με φωτιστικά γραφείου LED έντονου λευκού φωτισμού. Οι λάμπες LED προσφέρουν την επιθυμητή φωτεινότητα, κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας.

Διάβασε ακόμα: Λάμπες LED: Οδηγός για σωστές αγορές φωτισμού

Φωτιστικά γραφείου για remote working

Εργασία από το σπίτι με φωτιστικό γραφείου

Για τη διαμόρφωση του φωτισμού σε ένα δωμάτιο Work From Home, χρειάζεσαι ένα συνδυασμό από φωτισμό περιβάλλοντος (π.χ. ένα κρεμαστό φωτιστικό δωματίου) και μερικά βοηθητικά φωτιστικά για εργασία, όπως επιτραπέζια φωτιστικά γραφείου ή πορτατίφ με vintage ή μοντέρνα αισθητική.

Διάβασε ακόμα: Φωτιστικά Σαλονιού: 5+1 μοντέρνες ιδέες για το φωτισμό του σαλονιού σου

Φωτισμός παιδικού γραφείου για διάβασμα

Φωτιστικό παιδικού γραφείου για σωστή μελέτη

Η διαμόρφωση φωτισμού για δωμάτιο μελέτης είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες προσεγγίσεις. Τα παιδιά θέλουν στο δωμάτιό τους να εκφράζονται. Επομένως το παιδικό φωτιστικό γραφείου χρειάζεται να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του παιδιού, ακόμη κι αν πρόκειται για την ώρα του διαβάσματος. Επίλεξε φωτιστικό παιδικού γραφείου με παιχνιδιάρικο ύφος ή φωτιστικό μαζί με μολυβοθήκη για οργάνωση στη μελέτη.


Στο Μεϊδάνη βρίσκεις τα πάντα σχετικά με το φωτισμό γραφείου. Μπες σε Facebook, Instagram, Pinterest και Linkedin για να ανακαλύψεις περισσότερες λύσεις φωτισμού για σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Επικοινώνησε με την ομάδα του Μεϊδάνη για πληροφορίες και διαθεσιμότητα ειδών.

Σου προτείνουμε