Ο ξενοδοχειακός φωτισμός είναι μέρος της συνολικής αισθητικής για κάθε ξενοδοχείο. Ο επαγγελματικός φωτισμός ξενοδοχείων αναδεικνύει τους χώρους, προσφέρει χαλαρωτική ατμόσφαιρα και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για κάθε περίσταση.

Ας πούμε λίγα περισσότερα σχετικά με τη σημασία του ξενοδοχειακού φωτισμού και έπειτα θα σου δείξουμε μερικά παραδείγματα ισορροπημένου φωτισμού, όπως υλοποιήθηκε από τους ειδικούς του Μεϊδάνη σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο.

  • Γιατί ο ξενοδοχειακός φωτισμός είναι σημαντικός;
  • Ξενοδοχειακός φωτισμός & εξοικονόμηση ενέργειας
  • Ξενοδοχειακός φωτισμός ανά χώρο
  • Αρχιτεκτονική φωτισμού Μεϊδάνης στο ξενοδοχείο Aeolos Beach

Γιατί ο ξενοδοχειακός φωτισμός είναι σημαντικός;

Ο ξενοδοχειακός φωτισμός επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία των επισκεπτών στον χώρου του ξενοδοχείου. Κάθε χώρος εκπληρώνει έναν σκοπό και βάσει αυτού γίνεται και η αρχιτεκτονική φωτισμού του.

Για παράδειγμα σε χώρους όπως το σαλόνι ή το bar χρειάζεται να τοποθετηθεί χαμηλός και ζεστός φωτισμός. Σε μια αίθουσα συνεδριάσεων όμως, που θα διεξαχθούν ομιλίες και παρουσιάσεις, ο φωτισμός πρέπει να είναι κατάλληλος, για να κρατά σε εγρήγορση το ακροατήριο.

Επίσης, κάποιοι χώροι του ξενοδοχείου διαμορφώνονται και φωτίζονται, έτσι ώστε να διευκολύνουν την εργασία του προσωπικού. Σε τέτοιους χώρους, π.χ. κουζίνα και αποθήκες, χρησιμοποιούνται συχνά φωτιστικά panels, τα οποία διαχέουν λευκό φως, κάνοντας την εργασία ευκολότερη.

Ξενοδοχειακός φωτισμός & εξοικονόμηση ενέργειας

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε σχετικά με τον φωτισμό ξενοδοχείων, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Επιλέγοντας τα κατάλληλα φωτιστικά και τις λάμπες, ένα ξενοδοχείο μπορεί να καταναλώνει 10-25 % λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του.

Για να εξοικονομήσεις ηλεκτρική ενέργεια στο ξενοδοχείο σου επίλεξε:

Ξενοδοχειακός φωτισμός ανά χώρο

Όπως αναφέραμε ήδη, κάθε χώρος χρειάζεται και τον αντίστοιχο φωτισμό. Ο ιδανικός τύπος φωτισμού ανά χώρο έχει ως εξής:

Σου προτείνουμε

Αρχιτεκτονική φωτισμού Μεϊδάνης στο ξενοδοχείο Aeolos Beach

Το Aeolos Beach είναι ένα μοντέρνο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Κω. Διαθέτει εστιατόριο και μπαρ και συνδυάζει την υπέροχη θαλάσσια αύρα του Αιγαίου. Για το Aeolos Beach κρατήσαμε τη μινιμαλιστική του ταυτότητα, τονίζοντας με λευκό και κίτρινο φωτισμό το μπαρ. Το pool bar απέκτησε μια modern luxury εμφάνιση ενώ τα δωμάτια φωτίστηκαν με απλίκες και ταινίες LED.

Συγκεκριμένα για τον φωτισμό του ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν:

Πέρα από τον ίδιο τον φωτισμό, την αισθητική των ξενοδοχείων ολοκληρώνουν και οι διακόπτες φωτισμού. Η λεπτομερεια ειναι αυτη που θα πείσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες σου!


Ακολούθησε τον Μεϊδάνη σε Facebook, Instagram, Pinterest και LinkedIn για περισσότερες προτάσεις φωτισμού ξενοδοχείων και επαγγελματικών χώρων. Διαφορετικά, επισκέψου ένα από τα 30 καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα.