Τα εργαλεία για το σπίτι σε βοηθούν να ολοκληρώσεις μαστορέματα και διάφορες άλλες εργασίες στο σπίτι σου. Ένα σετ εργαλείων χειρός είναι πάντα χρήσιμο κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης ή σε περίπτωση που θέλεις να δώσεις μια DIY λύση στο σπίτι. Ειδικά για απλές περιπτώσεις όπως  το μοντάρισμα επίπλων, το σφίξιμο μιας βίδας ή μιας βάνας, η στερέωση ραφιών σε τοίχο κ.ά, τα επαγγελματικά εργαλεία χειρός που έχεις στο σπίτι σου θα σου φανούν σωτήρια!

Ας δούμε ποιο είναι αυτό το σετ εργαλείων χειρός για το σπίτι σου και τι περιέχει για να είναι ολοκληρωμένο.

Εργαλεία σετ - Τα 12 απαραίτητα εργαλεία για το σπίτι

Χρλησιμα εργαλεία στη σειρά

Σφυρί

Τα σφυριά είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο για κάθε σπίτι. Παραδοσιακά τα σφυριά έχουν ξύλινη λαβή αλλά σήμερα μπορείς να βρεις και σφυριά με συνθετική λαβή, η οποία έχει καλύτερη αντοχή στον χρόνο.

Για ελαφριές εργασίες όπως κάρφωμα σε τοίχο ή ξύλο, έλα ελαφρύ σφυρί είναι ό, τι πρέπει. Αν χρειάζεσαι όμως ένα βαρύτερο σφυρί για να ρίξεις για παράδειγμα έναν τοίχο γυψοσανίδας, να σχίσεις ξύλα ή να χαλάσεις τα πλακάκια, σου προτείνουμε να επιλέξεις μια βαριοπούλα.

Κατσαβίδι

Τα κατσαβίδια είναι επίσης πολύ βασικά και χρησιμοποιούνται τακτικά σε ένα σπίτι. Οπότε μην τα ξεχάσεις καθώς θα φτιάχνεις το σετ εργαλείων χειρός σου. Πολλές φορές θα χρειαστεί να βιδώσεις μια βίδα σε ένα έπιπλο, να κάνεις εξαέρωση στα σώματα των καλοριφέρ ή να ξεβιδώσεις το προστατευτικό από ένα αντικείμενο (π.χ. επιτραπέζιο φωτιστικό) και να αλλάξεις τις μπαταρίες του.

Υπάρχει όμως και το δοκιμαστικό κατσαβίδι μικρό και μεγάλο, το οποίο ανιχνεύει αν περνάει ρεύμα στο σημείο επαφής. Είναι μια καλή λύση για να ελέγξεις αν παίρνει ρεύμα από ένα ντουί, πριν τοποθετήσεις ένα φωτιστικό.

Μετροταινίες

Ένα ακόμα εργαλείο που αποδεικνύεται σημαντικό για το σπίτι και έχει θέση στο σετ εργαλείων χειρός σου, είναι η μετροταινία ή αλλιώς και αποστασιόμετρο. Πολλές φορές θα χρειαστεί να μετρήσεις μια απόσταση. Συνήθεις περιπτώσεις είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου, πριν κάνεις αγορά ενός επίπλου ή πριν τοποθετήσεις νέες κουρτίνες. Επίσης, σε μια μετακόμιση η μετροταινία είναι απαραίτητη, ώστε να ξέρεις αν οι λευκές σου συσκευές χωράνε στον διαθέσιμο χώρο σε κουζίνα και μπάνιο.

Μπορεί τα εργαλεία να μην κάνουν τον μάστορα, αλλά αν ασχολείσαι με DIY λύσεις, τότε η μετροταινία χρειάζεται να βρίσκεται πάντα διαθέσιμη στο τσεπάκι σου .

Γαλλικό κλειδί, γκαζοτανάλια ή τσιμπίδα για τις υδραυλικές εργασίες

H γκαζοτανάλια ή και γαλλικό κλειδί χρησιμοποιείται συχνά σε απλές υδραυλικές εργασίες. Το να αλλάξεις μια μπαταρία μπάνιου για παράδειγμα γίνεται απλή υπόθεση, αν έχεις ήδη ένα γαλλικό κλειδί. Γενικότερα ένα παξιμάδι, το γνωστό πολυγωνικό μεταλλικό εξάρτημα, μπορείς να το βιδώσεις και να το ξεβιδώσεις εύκολα με ένα γαλλικό κλειδί, χωρίς μάλιστα να γρατσουνίσεις τη μεταλλική του επιφάνεια.

Αν πρόκειται να ξεβιδώσεις κάτι που σχετίζεται με τα υδραυλικά, θυμήσου πρώτα να κλείσεις την παροχή νερού, για να δουλέψεις με ασφάλεια!

Πένσα - Μυτοτσίμπιδο

Οι πένσες είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε κατασκευές, επισκευές και ηλεκτρολογικά. Με μια πένσα μπορείς να σφίξεις ένα παξιμάδι, να αφαιρέσεις ένα καρφί από κάπου, να στρίψεις χάλκινα καλώδια, να κόψεις σύρματα, να διαμορφώσεις λεπτά μέταλλα και πολλές ακόμα εργασίες. Το μυτοτσίμπιδο ανήκει στην ίδια οικογένεια εργαλείων με τις πένσες, είναι κατάλληλο όμως για εργασίες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Σου προτείνουμε

Δραπανοκατσάβιδο

Ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας αξίζει να βρίσκεται στο σετ εργαλείων χειρός σου, αφού συνδυάζει δύο λειτουργίες σε ένα εργαλείο. Μπορείς λοιπόν να τρυπανίσεις αλλά και να βιδώσεις χωρίς κόπο. Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενη μπαταρία σου δίνει ευελιξία να το χρησιμοποιήσεις και σε χώρους χωρίς ηλεκτρικές πρίζες, όπως αποθήκες και εξωτερικούς χώρους ή σε διαμέρισμα που δεν έχει συνδεθεί ακόμη στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Διάβασε ακόμη: Οδηγός αγοράς ηλεκτρικών εργαλείων

Τροχός

Με τον γωνιακό τροχό γίνεται πανεύκολο να κόψεις επιφάνειες ξύλου και να τις διαμορφώσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες σου. Ίσως ο γωνιακός τροχός να απαιτεί λίγο καλύτερες τεχνικές δεξιότητες, ωστόσο αν τις διαθέτεις, είναι σίγουρα ένα εργαλείο που προτείνουμε να έχεις στο σπίτι.

Με έναν γωνιακό τροχό και μερικά ακόμη βασικά εργαλεία, μπορείς να φτιάξεις δικά σου έπιπλα από ξύλο ή να αναδιαμορφώσεις παλιά και μη χρηστικά έπιπλα, δίνοντάς τους νέα αισθητική.

Αλφάδι

Ένα αλφάδι μαγνητικό θα σου φανεί χρήσιμο για να ελέγξεις την οριζοντίωση σε πλακάκια και λευκές συσκευές. Θυμήσου ότι όταν συνδέουμε ένα πλυντήριο, είναι σημαντικό αυτό να βρίσκεται σε απόλυτα οριζόντια θέση, ώστε να μην μετακινηθεί και να μην υποστεί φθορές από το τράνταγμα, καθώς εκτελεί τη λειτουργία στυψίματος.

Με ένα αλφάδι, πέρα από την οριζόντια θέση, ελέγχεις φυσικά και την καθετότητα τοίχων, επίπλων και κουφωμάτων.

Κόφτης - Φαλτσέτα

Ένας κόφτης πλαστικός, ή αλλιώς και φαλτσέτα έχει θέση σε κάθε σπίτι. Οι χρήσεις του είναι πολλές: από το να ανοίξεις μια κούτα που έχει κλείσει με ταινία, μέχρι να κόψεις ένα χαρτόνι ή μια πλαστική συσκευασία. Ο κόφτης είναι ένα εργαλείο που εκτός από πλήρως χρηστικό, είναι και λειτουργικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφαιρώντας μία - μία τις λεπίδες με το ειδικό προστατευτικό καθώς αυτές αμβλύνονται, έχεις μια ολοκαίνουρια λεπίδα κάθε φορά για τις εργασίες σου.

Φακός - Προβολέας

Ένας φακός LED διευκολύνει τις εργασίες που μπορεί να γίνονται σε χώρο δίχως φως. Φυσικά καλό είναι όλες οι εργασίες που απαιτούν λεπτομέρεια να γίνονται στο φως της ημέρας. Αν όμως προκύψει μια έκτακτη διακοπή ρεύματος ή αν χρειάζεται να κάνεις εργασίες σε μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, ένας φακός σου δίνει αμέσως τη λύση.

Ψαλίδι γενικής χρήσης

Το ψαλίδι γενικής χρήσης σου επιτρέπει να κόψεις γρήγορα και με ασφάλεια διάφορα παρελκόμενα, όπως καλώδια, μικρούς σωλήνες, tyre-ups, σχοινιά και ιμάντες. Κόβουμε πάντα προσεκτικά για να μην έχουμε μικροατυχήματα.

Εργαλεία κήπου χειρός

Συντήρηση κήπου με ειδικό εργαλείο κήπου

Αν έχεις κήπο τον οποίο συντηρείς μόνος ή μόνη σου, ένα μπορντουροψάλιδο και ψαλίδι για γκαζόν θα σε βοηθήσει να παίρνεις τις κορυφές του γκαζόν και των θάμνων σου, σε σημεία δυσπρόσιτα, όπου η μηχανή του γκαζόν δεν μπορεί να φτάσει. Τέτοια σημεία μπορεί να είναι γύρω από κορμούς δέντρων, δίπλα από τοιχάκια, πάνω σε παρτέρια ή στα όρια κάποιου διαδρόμου.

Σου προτείνουμε

Τι άλλο θα χρειαστείς εκτός από ένα σετ εργαλείων χειρός για τέλειο μαστόρεμα;

Εκτός από ένα σετ εργαλείων χειρός, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείς μερικά συμπληρωματικά είδη, αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά.

Σκάλες

Για τα περισσότερα μαστορέματα και τις εργασίες σπιτιού, οι σκάλες είναι απαραίτητες. Χρησιμοποίησε μια μεσαίου μεγέθους σκάλα, η οποία σου επιτρέπει να φτάσεις μέχρι το ταβάνι, για να περάσεις άνετα τις κουρτίνες, να κλαδέψεις δέντρα, να αλλάξεις λάμπες ή να έχεις άνετη πρόσβαση στο πατάρι του σπιτιού.

Εργαλειοθήκες

Τακτοποιημένη εργαλειοθήκη

Επίσης, για οργανωμένο μαστόρεμα, τοποθέτησε τα εργαλεία σπιτιού σε εργαλειοθήκες. Έτσι δεν κινδυνεύεις να χάσεις κάποιο εξάρτημα, ούτε να ξοδεύεις χρόνο κάθε φορά ψάχνοντας πού βρίσκεται το εργαλείο που χρειάζεσαι.

Υλικά προστασίας

Γωνιακός τροχός σε χρήση

Φυσικά, δεν παραμελούμε ποτέ την ασφάλειά μας καθώς μαστορεύουμε. Τα υλικά προστασίας πρέπει πάντα να υπάρχουν, ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε εκτεταμένες εργασίες. Γάντια, προστατευτικά γυαλιά και παπούτσια εργασίας είναι βασικά για την ασφάλειά μας καθώς δουλεύουμε με όλων των ειδών τα εργαλεία.


Στον Μεϊδάνη βρίσκεις τα πάντα εργαλεία σε σετ για το σπίτι. Κάνε επισκευές και μαστορέματα με ασφάλεια στο σπίτι σου, αφού έχεις προμηθευτεί τα απαραίτητα από τα 32 διαθέσιμα καταστήματά μας στην Ελλάδα, είτε online μέσω του eshop μας. Συνδέσου μαζί μας σε Facebook, Instagram, Pinterest και Linkedin για να ανακαλύψεις περισσότερες λύσεις σχετικές με τεχνικές εργασίες. Επικοινώνησε με την ομάδα του Μεϊδάνη για τα αιτήματα και τις τρέχουσες παραγγελίες σου.