Η ασταθής τάση και η υπέρταση σε κτήριο μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές φθορές ή και απώλεια στον εξοπλισμό. Είτε πρόκειται για μονοφασικό είτε για τριφασικό ρεύμα, ένα UPS μπορεί να εξομαλύνει τις αυξομειώσεις τάσης και να προστατέψει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Ειδικά για χώρους εργασίας ή βιομηχανικού ενδιαφέροντος εγκαταστάσεις, η προστασία των ηλεκτρονικών συσκευών με UPS  είναι μια κίνηση που μπορεί να σε γλιτώσει από έξοδα αγοράς νέου εξοπλισμού χιλιάδων ευρώ, αλλά φυσικά και να συνεχίσει τη λειτουργία της συσκευής ή της παραγωγικής μονάδας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις μια εργασία σε εξέλιξη, αφού η συσκευή UPS σου παρέχει αυτονομία για κάποιες ώρες, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ρεύμα.

Τι είναι ο σταθεροποιητής τάσης;

H Μονάδα Αδιάλειπτης Ενέργειας, ή αλλιώς UPS ή και σταθεροποιητής τάσης, είναι μία ηλεκτρική συσκευή η οποία τοποθετείται στην παροχή ρεύματος και παραδίδει στην έξοδό της τη σωστή τάση για τον εξοπλισμό σου, χωρίς να επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της εισόδου.
Επίσης, εξασφαλίζει χρόνο λειτουργίας της συνδεδεμένης συσκευής, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Εξοπλισμοί με μεγάλη ευαισθησία στην πτώση τάσης ή την υπέρταση μπορούν να προστατευτούν με σταθεροποιητή τάσης, αφού πλέον λαμβάνουν ως είσοδο για τη λειτουργία τους ομαλότερη τάση ρεύματος.

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση UPS είναι:

 • Ασφάλεια ευαίσθητου εξοπλισμού
 • Προστασία από την υπερφόρτωση των συστημάτων
 • Λιγότερες απώλειες ενέργειας & μεγαλύτερη απόδοση
 • Αύξηση διάρκειας ζωής εξοπλισμού
 • Ομαλή λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών
 • Εκμηδένιση περιπτώσεων υπερθέρμανσης συσκευών
 • Παράταση χρόνου λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Τι σταθεροποιητή τάσης να πάρω;

Για να επιλέξετε σωστά το UPS που θα καλύπτει τις ανάγκες σας, θα πρέπει να γνωρίζετε:

 1. Τη ισχύ σε VA(voltampere)
 2. Το είδος ρεύματος στο κτήριο (μονοφασικό/τριφασικό)
 3. Την αυτονομία της μπαταρίας

Γενικότερα για περίπτωση οθόνης προτείνουμε το UPS Keor Sp 800 VA IEC 4 USB Hid Line-Interactive ενώ για modem το UPS Μονάδα Αδιάλειπτης Ενέργειας 25W DC για Modem / Router Λευκό Line-Interactive

Δεν μπορείτε να βρείτε ακριβώς τι είδους σταθεροποιητή τάσης χρειάζεστε;

Σου προτείνουμε

 Μονάδα Αδιάλειπτης Ενέργειας - Είδη & χαρακτηριστικά

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των UPS και σε ποιες ανάγκες αυτά ανταποκρίνονται. για αδιάκοπη λειτουργία internet

 • Τοπολογία UPS (Line Interactive / Online UPS): Το line interactive UPS διατηρεί τον μετατροπέα στη γραμμή και ανακατευθύνει τη διαδρομή ρεύματος συνεχούς ρεύματος της μπαταρίας από την κανονική λειτουργία φόρτισης στην παροχή ρεύματος όταν διακοπεί η ισχύς. To online UPS τροφοδοτεί το φορτίο εναλλασσόμενου ρεύματος και χρησιμοποιεί έναν μετατροπέα για την παροχή ρεύματος AC κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.
 • Μονοφασικό ή Τριφασικό UPS (σταθεροποιητής τάσης τριφασικός κυρίως για επαγγελματικά κτήρια): Ανάλογα με το είδος της τάσης, μονοφασικό Plug n’ Play UPS ή με κλέμα, είτε τριφασικό με τριφασική έξοδο, είτε τριφασικό με μονοφασική έξοδο.
 • Φαινόμενη Ισχύς UPS: 1-3 kVA, 6-10κVA ή 30-600κVA
 • Αυτονομία UPS (backup-time): Εξαρτάται από την κατανάλωση ενέργειας του UPS, την ισχύ του φορτίου και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Γενικά η διάρκεια ξεκινάει από 10 λεπτά και είναι ανάλογη της απαίτησης του εκάστοτε μηχανήματος.
 • Στήριξη & Τοποθέτηση UPS: Τοποθέτηση στο δάπεδο (Schuko Keor Sp Line-Interactive) ή στήριξη σε rack (Keor Pdu). Σημαντικό είναι ο χώρος τοποθέτησης να έχει καλό εξαερισμό.
 • Παραλληλισμός UPS & επέκταση μπαταριών: Παραληλισμός σε σειρά - Parallel-Capacity (N) ή παραλληλισμός υψηλής προστασίας - Parallel-Redundant (N + X).
 • Απομακρυσμένη παρακολούθηση: Λήψη ειδοποιήσεων για σφάλματα (π.χ. απώλεια απόδοσης ή υπερβολική υπερθέρμανση των μπαταριών). Βοηθά στην έγκαιρη αντιμετώπιση και την αποφυγή μιας μεγάλης βλάβης στα συστήματα.

Ακολουθήστε τον Μεϊδάνη σε Facebook, Instagram, Pinterest και LinkedIn για περισσότερες ηλεκτρονικές λύσεις για οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Επικοινώνησε με την ομάδα του Μεϊδάνη και βρες αυτό που χρειάζεσαι online ή σε ένα από τα 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Smart home οδηγός: Άνετη ζωή σε ένα έξυπνο σπίτι

Σου προτείνουμε